"Zürichi" zsemle
sponsored links
Folyton "belebotlottam" a neten az ún. zürichi kenyérbe, és többször át is futott az agyamon, hogy nekem se kellene kimaradnom az elkészítésébõl. Eddig azonban még sosem kerítettem rá sort. Na most, most eljött a nagy nap, és bedagasztottam a sokak által nagy becsben tartott kenyérkét. Igaz, se burgonyapehely, se aszkorbinsav nem volt itthon (elõbbi 4 boltban sem volt kapható), pedig ezek biztos alapkövetelménynek számítanak a konyhában. :D Sebaj, megoldottam nélkülük, sõt az aszkorbinsavat citromsavval helyettesítettem, hátha az is beválik. Ha a vízkövet olyan remekül eltünteti, akkor talán a kenyérrel is csodákat mûvel. :D Azt persze nem tudom, hogy a zürichim attól lett-e annyira finom, mindenesetre nem rontotta el. Ez a kenyér méltán olyan népszerû, és általa megismerkedtem a jénaiban való sütéssel, ill. a kovásszal, az élesztõsnél mégis csak értékesebb kenyér ...